Helgfrukost

Jag älskar helgfrukostar, få sitta länge och göra extra god frukost! På vardagarna är det alltid så stressigt med att komma iväg till jobb och förskola och vi har aldrig tid att sitta länge ihop.

På helgerna brukar vi alltid baka snabba frukostfrallor, de går verkligen superfort att göra och är hur goda som helst. August älskar de också!

Jag har även fått inviga den fina brödkorgen jag köpte för några veckor sedan, ni hittar den här. Såå fin och den får stå framme i köket även när den inte används! Kaffet smakar också extra gott i dessa koppar.

Här kommer receptet:

Ingredienser

10 frallor
5 dl Vetemjöl (Vi brukar ha hälften Grahamsmjöl)
1 msk Bakpulver
1/4 msk Salt
2 msk Sirap
2 1/2 dl Vatten

Vi brukar även blanda i linfrön och sesamfrön i degen och eller uppepå.
Så här gör du:

Värm ugnen till 200 C
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda med mjöliga händer. Strö över linfrön och sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter

Ha en härlig söndag!

Inlägget innehåller annonslänkar!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *