Grått

Helgfrukost

Helgfrukost

Jag älskar helgfrukostar, få sitta länge och göra extra god frukost! På vardagarna är det alltid så stressigt med att komma iväg till jobb och förskola och vi har aldrig tid att sitta länge ihop.

På helgerna brukar vi alltid baka snabba frukostfrallor, de går verkligen superfort att göra och är hur goda som helst. August älskar de också!

Jag har även fått inviga den fina brödkorgen jag köpte för några veckor sedan, ni hittar den här. Såå fin och den får stå framme i köket även när den inte används! Kaffet smakar också extra gott i dessa koppar.

Här kommer receptet:

Ingredienser

10 frallor
5 dl Vetemjöl (Vi brukar ha hälften Grahamsmjöl)
1 msk Bakpulver
1/4 msk Salt
2 msk Sirap
2 1/2 dl Vatten

Vi brukar även blanda i linfrön och sesamfrön i degen och eller uppepå.
Så här gör du:

Värm ugnen till 200 C
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda med mjöliga händer. Strö över linfrön och sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter

Ha en härlig söndag!

Inlägget innehåller annonslänkar!

1 Kommentar
Myspöl

Myspöl

August fick en Myspöl i julklapp och den är helt underbar! Tanken var att han och lillebror  (när han kommer) kan ha den ihop och mysa i men nu är det bara hans stora elefant som ska ligga i den hela tiden så vi får se om lillebror får plats. 🙂

Myspölen kommer ifrån NG baby och är i deras serie mood som är i 100 % linne (så otroligt mjuk och skön) och går att ta av tyget och tvätta i maskin. Den finns i massa fina färger men vi har färgen grafitgrå! Myspölen hittar du här

Inlägget innehåller annonslänkar!

4 Kommentarer
Badrum – Light renovering!

Badrum – Light renovering!

Tidigare i höstas så gjorde vi en light renovering av vårt badrum. Vi har inte rört några väggar eller golv utan endast bytt ut möbler samt satt in ett badkar (till vår sons stora lycka) Det blev verkligen bättre än vad vi hade trott och vi är supernöjda!

img_5202 img_5203

Vi köpte skåp, kommod med lådor och dubbelhandfat på Ikea som annars är ganska standarn och tråkiga men vi målade om de i samma grå färg som vi har på våra köksluckor och bytte handtag till fina från Byggfabriken och det blev sån skillnad. Bänken är också ifrån Ikea men jag har sytt (eller sytt om ett kuddfodral och satt på klädda knappar i samma tyg) en dyna i linnetyg för att göra bänken lite skönare när man sitter bredvid och lilleman badar.

10

6

Jag älskar kombinationen vitt, grått, ljustträ, marmor och grönt som i växter och det är precis den färgskalan vårt badrum går i. Ett tips är att försöka hålla sig till 3-4 olika färger eller material i ett rum, det blir väldigt harmoniskt. Jag är ju lite utav en crazy-plantlady så en stor monstrea får bo i fönstret och kvistar av eukalyptus lite var stans.

8

9

Knopplisten är ifrån Irishantverk och likaså brädan på badkaret. Den lilla pallen hittade jag på Ikea och alla trädetaljer är i samma fina obehandlade Björk.

img_5207

Såhär såg vårt badrum ut innan, bilden är ifrån när vi köpte huset.

fore

8 Kommentarer