Sovrum

Födelsedagsblommor och att försöka ha en sund inställning till inredning

Födelsedagsblommor och att försöka ha en sund inställning till inredning

Jag fyllde år här i veckan, inget direkt märkvärdigt, 32 år. Jag gillar ändå att fylla år och har inga som helst problem med att bli äldre. Jag blev så glatt överraskad av ett blombud som kom ifrån Interflora-gänget, såååå himla fin bukett som går i vinrött, puder  och grönt. Blommor är verkligen något som gör en så glad och nu nästan en vecka senare är den lika fin.

Vi har gjort lite förändringar i sovrummet med betoning på lite. Jag är så förälskad i den khakigröna färgen som är så trendig just nu och har varit sugen på att måla om sovrummet i en nyans av den. Det är så sjukt lätt att falla för trender (jag själv åker dit hela tiden) men just i detta fall var jag själv tvungen att dra i handbromsen.

Vi målade om vårt sovrum när vi flyttade in i huset för 4 år sedan i en ljusgrå färg (S 1500 N) och jag älskar den fortfarande. Varför ska man då måla om? Det är väldigt lätt för oss bloggare/instagrammare att måla om stup i kvarten. Vi blir sponsrade med färg i från alla färgbolag och kan välja och vraka bland alla kulörer på marknaden. Att måla om ÄR ett fantastiskt roligt, bra och relativt lätt sätt att förändra ett rum MEN vi behöver faktiskt inte göra det så fort en ny trendfärg blir en snackis. Det är helt ok att behålla de kulörer som faktiskt varar i längden och som man inte tröttnar på efter en månad.

Jag gillar verkligen de lite murriga och mörka färgerna (speciellt på bild ?) men vi bor i ett land med mörker större delen av året och jag mår inte bra av för mörka färger. Jag behöver ljus för att må bra och jag vill må som bäst hemma! Föresten så har jag hört att white is back, så snart målas alla mörka väggar, lister och dörrar över igen. ?

Jag nöjde mig med att köpa linnelakan i khakigrönt och vipps så fick jag min dos av den trenden, plätt lätt!

Ni får se resten av vårt sovrum en annan dag!

 / Linnelakan i Khaki / Knopplist / Nattskjorta i linne / Print / Sänglampa / Bänk / Förvaringskorg / Nätpåse / Vas/karaff /

1 Kommentar
Gardiner

Gardiner

Inlägg i samarbete med Trademax


‏Vårt hus har väääääldigt många fönster, 67 st för att vara exakt. När vi flyttade in så satte vi spröjs på våra fönster och det blev ett jättelyft för hela huset. Jag har gardinfritt nästan överallt då fönstrena är så vackra i sig men har gardiner vid matplatsen och i vardagsrummet. Det är så stora partier med fönster där och i söderläge så de mjukar upp väldigt fint.

I sovrummet har vi en sänghimel så där har det blivit förmycket att även ha gardiner men nu är jag är sugen på gardiner där ist. Jag ska sätta upp en skena i taket och ha gardiner i från tak till golv och över hela väggen. Det blir väldigt ombonat och ett bra tips om man vill ”höja” taket. Vi har ju inte direkt någon sekelskiftes takhöjd att skryta över.

Trademax har ett jättestort utbud utav gardiner i alla möjliga utföranden till väldigt bra pris. Tänkte mig några tunna skira nu på sommaren och kanske lite tjockare i tex sammet till hösten och vintern.

Jag hittade lite inspiration på Pinterest:

Ps tryck gärna på lilla hjärtat om ni gillar inlägget! ❤

Inga Kommentarer
Lillebror, vi längtar efter dig!

Lillebror, vi längtar efter dig!

Det har ju varit nära länge nu men nu börjar jag verkligen längta efter vår lilla bebis, vår lilla lillebror! Han har nu lyckats stanna i magen 36 fulla veckor och om en vecka är han verkligen fullgången. Jag har varit så inställd på ett prematurbarn och känns helt fantastiskt att förhoppningsvis få åka hem i från BB direkt, slippa Neotiden, alla maskiner, sond, att kunna amma (och slippa pumpa i 3 månader) och  järndroppar (ett helvete för de smås magar).

Detta känns helt nytt för oss, att nu vara förberedda, att liksom ha allt klart och bara vänta. Längta! ? August pratar så mycket om lillebror i magen men vet inte riktigt om han fattar att det faktiskt snart ska bo en bebis med oss.

Jag känner mig dock som första gångs föderska igen, eftersom jag missade så mycket sist och allt gick så sjukt fort. Ska man skriva förlossningsbrev? Smärtstillande (han aldrig få något sist)? Alla dessa frågor som sist bara hände, undrar verkligen hur allt blir den här gången och börjar tänka mer och mer på förlossningen. Hjääääälp! 🙂

Vi har ju en hel del grejer kvar sedan August var liten men vill ju ändå köpa endel nytt, det finns ju så himla mycket fint!

Jag gillar verkligen Danska Konges sløjd som bara har ekologiska produkter och så mycket fint. Vi har satt upp en mobil ovanför vaggan, en liten söt mjuk kanin som är en skallra samt mjukaste sängkläderna.

Inga Kommentarer