1:a December och 1:a Julkalendern för August!

img_5312

img_5421

img_5448

img_5452

img_5451

img_5454

1:a December och vi har invigt den fina julkalendern ifrån Fabelab som finns att köpa hos den fina lilla webshopen Minirepubliken!

Inte nog med att den går att fylla med små paket utan alla fickorna blir även till små figurer när man vänder på dem. Lagom till julafton har man en hel liten sagoskog att leka med.

Jag har varit lite kluven till det här med julkalender eller presentkalender. Det blir ju sådan köphysteri till jul ändå och barnen idag lär sig ju inte att uppskatta det lilla utan blir överösta av saker. Jag själv fick aldrig någon paketkalender som barn (kanske just därför jag gör en till August) utan fick nöja mig med en hederlig kalender i papp och med luckor med bilder bakom. Jag läste en sådan bra artikel här om just detta, vad tycker ni om detta med paketkalender?

Nu har August fått en i år och han är 2 år och fattar liksom inte riktigt grejen utan undrar mest varför han inte får öppna fler paket. Han fyllde nyss år och vi tänker inte köpa några mängder av julklappar till honom till själva julafton (han blir helt slut och orkar inte ta in alla leksaker och andra presenter han får) så just nu passar det ganska bra med en liten grej varannan dag och sen nån större grej till själva julafton.

Jag vill att han ska uppskatta julen för vad den är och inte alla saker!

1 Kommentar

  • Jag tycker du tänker riktigt klokt!
    Vi har två pojkar, 6 & 8 år, varav den äldste fyller år i slutet av oktober. Han ha aldrig fått en uppsjö av julklappar av oss utan vi har gett honom några och sen har vi sparat lite pengar till honom istället. När andra sonen kom i mitten av sommaren så konstaterade vi att julklappsmängden inte skulle öka bara för att han fyller år tidigare. Nu har våra barn väldigt många som köper presenter och julklappar åt dem så jag tycker de får så det räcker ändå. Jag förstår inte riktigt den här hysterin där barnen måste ha julklappar för flera tusenlappar.
    Paketkalender fick jag som liten och jag minns den med glädje och den påverkade absolut inte min känsla för julen. Vi, syskonen och jag, fick inte saker hela året igenom som många barn får nu (ja även våra barn får lite mer än vad de kanske borde) så adventskalender var som ren lycka för då fick man sånt som mina föräldrar kanske inte la pengar på annars som suddigummi som doftade eller hade roliga former.
    Mina barn får för andra året i rad en färdig lego-kalender. Jag har gjort en egen paketkalender till dem men tja den använder vi inte just nu, de vill ju ändå ha lego liksom.

    En väninna till mig har gjort en smart sak. Hon ger sina pojkar adventspaket, ett paket får de tillsammans och det är upplevelser. Nu i år fick de biobesök 1:a advent och sedan kommer de få bl.a. jul i parken (Skånes Djurpark) och även varsin målarbok för vuxna (de älskar att måla i såna). Det tycker jag är en jättebra idé!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *