Nya bänkskivor med microcement!

Vi har fått nya bänkskivor i köket, men utan att behöva byta de!

När vi flyttade till vårt hus så gjorde vi om köket, vi gjorde även en hel del andra renoveringar samtidigt och just då prioriterade vi inte en finare bänkskiva till köket (det är ju väldigt dyrt). Vi satte in en laminatskiva som såg ut lite som sten. Jag tycker att laminat är väldigt bra eftersom den är otroligt tålig men man kan inte komma ifrån att det känns lite trist med plast.

Vi har varit sugna på att byta bänkskivorna nu ett tag och när jag googlade runt så hittade jag företaget Topcret som stryker befintliga ytor med betong.

Det kallas för microcement och man liksom ”klär” in de befintliga bänkskivorna med betong. Det stryks på i olika lager av deras specialutbildade hantverkare och bygger endast 3 mm. Det går att stryka på en massa olika material så som trä och kakel också samt för att bättra på betong som blivit ful.

Det går att göra om ett helt badrum utan att behöva riva ut kaklet och blir såååå snyggt! Jag är även sugen på att göra detta på vår lilla gästtoa där jag målat golvet eftersom det var babyblått. Betonggolv är så snyggt och betydligt mer hållbart än målat kakel.

Det snygga med detta är att man också slipper skarvar. Vi har ett U-format kök så vi hade en del skarvar som inte är så fina. Ytan blir också helt vattentät eftersom man lägger matt vax uppepå. Det blir väldigt slitstarkt och man behöver inte vara rädd för fläckar eller att spilla (det är ett krav hos oss som barnfamilj) som är nackdelen med tex marmor och andra porösa material.

Detta tog 1,5 dag att göra hos oss och är ett jättebra sätt att förnya utan att behöva riva ut!

Så här blev resultatet och jag är så otroligt nöjd! Det blev bättre än vad jag hade föreställt mig och köket fick en helt annan finnish och känsla. Det tar 2 veckor innan ytan härdat helt och man ska bara torka med vatten tills dess och inte spilla typ olja och fett. Efter det är det ingen fara att använda rengöringsmedel eller spilla, då allt lägger sig uppepå och går lätt att torka av. Det är lite svårt att se på bilderna men ytan är sådär perfekt betongflammig! Vi valde kulören Pearl men finns massor av kulörer att välja på här. Topcret har showroom i centrala Stockholm så man kan titta på prover på plats hos de.

Ps. Tryck gärna på lilla hjärtat om ni gillar inlägget! ❤️

12 Kommentarer

 • Hej! Shit vad snyggt det blev!! Får man fråga vad det kostade att fixa för er del? Förstår att ni e nöjda!

 • Ps!
  Microcement ska ej placeras på trä eftersom materialet ”lever” vilket kan leda till att ytan spricker men i övrigt funkar nästan alla material som underlag. 🙂

  /Byggnadsingenjör

 • Så toppenfint det blev!! Blev lite nyfiken också på det målade golvet på er gästtoalett som du nämner. Vad använde du för färg och blev det bra? Vi har turkost golv på vår toalett som jag inte direkt är bästa kompis med 😉

  • Hejsan!
   Jag tycker inte att den är känslig. Har spillt vin men torkar bort ganska direkt. Det är om tex vinfläckar ligger kvar länge och gror in som de är svåra att få bort. Varm går att ställa på, vi använder dock alltid underlägg!

 • Hej!

  Superfint!
  Är sugen på att göra detta med vår bänkskiva istället för att riva ut den. Undrar lite över pris, om man ska göra det själv eller om det är värt att ta in hantverkare. Vad kostade det totalt för er?

 • Hej!

  Halkade in på denna sida av en slump. Är ni fortfarande nöjda med bänkskivorna? Håller de? Eller släpper de ?

  Mvh Peter

 • Hej,
  Står i färd med att fixa mina bänkskivor.
  Något jag skall tänka på?
  Med vänlig hälsning, Elisabetj

 • Hej! Klickade mig in på länken märkt med ”här” där jag tror man ska komma till topcret kulörer. Men jag hamnade på en sida som verkligen inte tog mig till kulörer av microcement🙈 Tänkte bara varna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *