Juldukning

Juldukning!

Juldukning!

dsc_0856

dsc_0881

dsc_0884

dsc_0863

dsc_0854

dsc_0866

dsc_0889

God fortsättning!

Idag har varit en riktig slappdag, mest skrotar runt här hemma och fortfarande varit mätta sedan igår. Det har ju varit strålande väder så vi gick iag ut och hängde på stranden i solen och fikade, väldigt härligt.

Igår firade vi julafton här hemma oss med min familj, tyvärr kunde inte min syster med familj komma pga av sjukdom men vi var väldigt många ändå och hade det jättemysigt. Det enda var att vi hade så galet mycket julmat (varför gör man alltid förmycket?!) och extra mycket över eftersom vi blev färre än väntat.

Till julmiddagen hade jag dukat med linneduk, en löpare av enris, stearinljus i ljusstakar och blockljus samt små vaser med amaryllis. Det är ju en dukning som passar även till nyår men då kanske utan de mossgröna linneservetterna och byta ut amaryllis mot tulpaner.

Jag tycker att det blir så fint att göra en löpare av diverse ris, kål, blad, grenar eller blommor oavsett säsong om man är många. En stor blomsterbukett skymmer oftast och man har svårt att se de som sitter mitt emot. Med denna dukning får man en fin dekoration men man ser samtidigt alla!

Inga Kommentarer
Kärlek till porslin!

Kärlek till porslin!

img_5489

img_5485

img_5488

img_5487

img_5522

När vi gifte oss så fick vi hela Berså servisen i bröllopspresent av våra familjer. Jag är så otroligt glad i den, så fin och så klassisk. Den är så vacker med sina gröna blad och känns som att den alltid kommer vara aktuell.

Detta blir ju vår lite festligare servis och som man dricker finkaffet i speciellt en sommardag på altanen eller växthuset. Vi har även en uppsättning av vitt Ikea porslin men kände att vi behövde uppdatera den. Hittade dessa superfina från Danska Blommingville, handgjorda i natur och med små ojämna prickar på. Jag slog till på både mattalrikar, assietter, skålar och muggar. Sååå fina och är även superfina ihop med Berså porslinet.

Vi kommer ha julafton hemma hos oss i år och dessa blir perfekta till juldukningen!

Ni hittar de här.


Inlägget innehåller annonslänkar!

Inga Kommentarer
Jul i vårt växthus!

Jul i vårt växthus!

img_5520

img_5532

img_5523

img_5533

img_5536

img_5527

img_5526

img_5530

img_5535

Vårt växthus är verkligen det bästa vi har gjort, här spenderas så många sommarkvällar när det blivit för kallt för att sitta ute (det är ju få kvällar som faktiskt är så pass varma och bor man vid havet så blir det alltid lite rått framåt småtimmarna)

Växthuset använder vi från Mars till Oktober sen blir det lite för kallt för att sitta här. Vi har värmare men eftersom fönstren är enkelglas så försvinner värmen ut innan det hinner bli varmt. Till nästa höst ska vi mura in en öppenspis med biogas så att vi snabbt kan värma upp och förlänga säsongen.

Just denna tid runt jul är också en sån härlig tid i växthuset, sätter man på sig lite kläder och filtar så kan man dricka glögg och mysa en liten stund iaf!

Eftersom det är så varmt nu (10 grader i mitten på December, hallå vad händer) så kan vi faktiskt äta middag här ute med värmen påslagen. Nu har vi även fått in granen och jag har gjort kransar och satt mossa på hyllorna där vi annars har krukor med växter.

Jag hittade en jättefin krans på Jotex med ledbelysning som jag har klätt med granris, lingonris och tallris och hängt i taket. Sååå himla mysigt och den är tänd dygnet runt ihop med granen! Nu blir det middag, ha en fin fredag!


Tallrikar  här / Assietter här / Krans här / Stolar här / Linneduk här / Linneservetter här /

Inlägget innehåller annonslänkar!  

Inga Kommentarer